THOR-UVC ingezet op de NICU in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

Nieuws   •   3 december 2019

THOR UVC ingezet in Paramaribo

Jan Sinnige, arts-microbioloog van het streeklab Haarlem, introduceert THOR-UVC op de afdeling NICU in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

De neonatale intensive care unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Suriname, is de enige afdeling in de regio waar te vroeg geboren baby’s worden opgenomen. Een afdeling waar hygiëne voor deze kwetsbare patiëntjes van levensbelang is.

Pilot met THOR UVC

In zorginstellingen waar middelen voor adequate standaard desinfectie reinigingen beperkt zijn, kunnen aanvullende desinfectie technologieën waardevol zijn. Sinds november wordt er een pilot met THOR-UVC desinfectie op de NICU afdeling uitgevoerd. “Op deze manier kan er een flinke loadreductie van bacteriën in de omgeving worden gerealiseerd”, aldus Jan Sinnige, arts microbioloog bij Streeklab Haarlem.

We zijn trots dat we hier aan mee kunnen werken en hopen hiermee deze te vroeg geboren baby’s een extra kans te geven.

  • Pilot met THOR UVC in Academisch Ziekenhuis Paramaribo

  • Te vroeg geboren baby’s een extra kans