THOR UVC bij Humbert Tan op de radio

Nieuws   •   10 december 2020

Humbert Tan en Ivar Lede THOR UVC

IN HET RADIOPROGRAMMA VAN HUMBERTO TAN OP NPO 1 WORDT DE TOEPASSING VAN UV-STRALING BIJ DESINFECTIE IN NEDERLAND BESPROKEN. VOOR DIT ONDERWERP HAD JL. ARTS-MICROBIOLOOG IVAR LEDE VAN ZAANS MEDISCH CENTRUM AAN DE LIJN.

Afgelopen week stond in het toonaangevende tijdschrift ‘The Economist’ een artikel over een nieuwe toepassing om zonlicht te gebruiken bij de desinfectie van chirurgische instrumenten. Voor Humberto Tan reden om te kijken hoe de toepassing van zonlicht/UV-straling is bij desinfectie in Nederland. Arts-microbioloog Ivar Lede van Zaans Medisch Centrum is aan de lijn.

UVC desinfectie krijgt de aandacht op de radio

Humberto Tan op NPO1 THOR UVC desinfectie

Humberto Tan bij NPO radio 1 op 4 december

Heldere uitleg over UVC technologie door Ivar Lede

In dit radiointerview ligt Ivar Lede lede de UVC technologie helder toe. Twee jaar geleden is Zaans Medisch Centrum als eerste ziekenhuis binnen Nederland gestart met de inzet van een UVC desinfectie robot voor einddesinfectie van ruimtes. Deze is inmiddels succesvol en structureel in het lopende reinigings- en desinfectieproces ingebracht

Zaans Medisch Centrum heeft eerder dit jaar vaker het nieuws gehaald om dat zij een effectieve methode hadden om mondmaskers te desinfecteren waardoor ze konden worden hergebruikt. Hiervoor gebruikten ze de THOR UVC robot en een gevalideerde werkmethode en proces.

We zijn er trots op dat de THOR UVC robot het nieuws haalt en aandacht krijgt binnen Nederland. Goed om te horen dat UVC-desinfectie nu de aandacht krijgt die het zeer zeker verdiend. Nu ook dat de Europese Commissie UVC desinfectie breed omarmd heeft.