Position Paper LightningEurope

Nieuws   •   10 november 2020

Lightning Europe.2020

LIGHTING EUROPE ROEPT DE EUROPESE BELEIDSMAKERS OP OM HET GEBRUIK VAN UV-C-DESINFECTIETECHNOLOGIEËN ACTIEF TE ONDERSTEUNEN EN TE STIMULEREN

LightingEurope roept de Europese beleidsmakers op om het gebruik van UV-C-desinfectietechnologieën actief te ondersteunen en te stimuleren – met name als onderdeel van het EU ‘Renovation Wave’-initiatief – en ervoor te zorgen dat er Europese en nationale financiële instrumenten beschikbaar zijn om de installatie ervan te ondersteunen. UV-C-desinfectietechnologie is een effectief hulpmiddel bij het bestrijden van micro-organismen en virussen, waaronder SaRS-CoV-2. UV-C is een gevestigde technologie voor desinfectie. Het wordt op grote schaal toegepast sinds 1910, toen werd vastgesteld dat het een effectief hulpmiddel was om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

LightingEurope Position Paper over de voordelen van het gebruik van UV-C desinfectie ter bestrijding van COVID-19

Recentelijk is er een interessante Position Paper gepubliceerd door Lightning Europe waarin de feiten worden weergegeven en wordt gesteld dat Europa breed moet investeren en stimuleren in het gebruik van UVC technologie.