UVC desinfectie in de aanval tegen het virus

Nieuws   •   26 mei 2020

UVC desinfectie in de aanval tegen het virus clean totaal

DE TOESPRAAK VAN PREMIER RUTTE LIGT NOG VERS IN HET GEHEUGEN: DE UITBRAAK VAN HET CORONAVIRUS HEEFT ONS DAGELIJKS LEVEN INGRIJPEND VERANDERD. MET NAME DE DRUK OP ZORGINSTELLINGEN IS BIJZONDER GROOT. DAARMEE STIJGT OOK DE VRAAG NAAR UVC-OPLOSSINGEN ZOALS THOR UVC, EEN OPPERVLAKTE EN RUIMTE DESINFECTIESYSTEEM.

Besmetting met het Coronavirus loopt voornamelijk van mens op mens. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er daarom maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het virus wordt in mindere mate ook overgedragen via oppervlakken die frequent aangeraakt worden zoals deurklinken, toetsenborden en de mobiele telefoon. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC raadt daarom aan om deze oppervlakken goed schoon te maken met een desinfecterende spray. Volgens huidig bewijs zou dit nieuwe Coronavirus namelijk uren tot dagen levensvatbaar kunnen blijven op oppervlakken gemaakt van verschillende materialen. Het desinfecteren van veel aangeraakte oppervlakken draagt mede bij aan het tegengaan van een mogelijke verspreiding.

Voordelen THOR UVC robot

De gevolgen van de Coronavirus uitbraak zijn groot voor patiënt als voor het zorgpersoneel en de maatschappij

Zoals we nu allen merken zijn de gevolgen van de uitbraak door het Coronavirus groot, zowel voor de patiënt als voor het zorgpersoneel en de maatschappij. Uitbraken leiden in veel gevallen tot een opnamestop van patiënten, operatiekamers worden gesloten en de bezoekregelingen moeten worden aangepast. Het financiële verlies dat een uitbraak met zich meebrengt is enorm.

Reiniging van zichtbaar vuile oppervlakken gevolgd door een desinfectie is een belangrijke maatregel bij het voorkomen van COVID-19 infectie en andere virale aandoeningen van de luchtwegen. Hiervoor moeten afdelingen echter compleet ontruimd worden. Dit is een tijdrovende activiteit en geeft veel onrust voor patiënten, naaste familieleden en personeel in de zorginstellingen.

Thor uvc schakelt 99,999% van de micro-organismen uit

Met de inzet van THOR UVC kunnen op een normale werkdag 15 tot 20 ruimtes worden gedesinfecteerd. Dit levert een schone en veilige werk- en zorgomgeving op waar de kans op verspreiding sterk gereduceerd is. Kwetsbare patiënten en zorgpersoneel zijn daardoor beter beschermd tegen kruisbesmetting.

THOR UVC is een uiterst effectief oppervlakte & ruimte desinfectie systeem dat micro-organismen uitschakelt, waardoor de kans op een zorginfectie en inherente additionele kosten vermindert. THOR UVC schakelt 99,999 % van de micro-organismen uit. Het systeem is effectief bij een grote verscheidenheid aan virussen, bacteriën en schimmels, waaronder MRSA, Clostridium difficile, NoroVirus, Acinetobacter, CRE, Coronavirus en VRE.

NOTE: Het is op dit moment niet bekend hoe effectief UVC licht het COVID-19 virus doodt. UVC licht is wel bewezen effectief tegen eerdere stammen van Coronavirus.

THOR UVC is ook voor u direct beschikbaar. Wij hebben een uitgebreid pallet aan financiële oplossingen waaronder huur of leasing.

Artikel gepubliceerd in Clean Totaal

Vandaag is er een uitgebreid artikel over UVC gepubliceerd in het magazine Clean Totaal. Clean Totaal is een toonaangevend magazine voor de schoonmaak en facilitaire branche. Onder andere de voordelen van het gebruik van de THOR UVC robot en het werkproces zijn hierin terug te lezen. Om de strijd aan te gaan met het corona virus is het van belang dat oppervlakten en de ruimte waar besmette patiënten hebben gelegen moeten worden gedesinfecteerd voordat deze weer in gebruik kunnen worden genomen voor reguliere zorg. De standaarden voor deze einddesinfectie liggen uiteraard hoog. Met de THOR UVC kunnen ruimtes binnen 10 – 15 minuten worden gedesinfecteerd. 99,999% van het virus wordt hierbij uitgeschakeld. THOR UVC voldoet dan ook aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en is onafhankelijk wetenschappelijk gevalideerd.