UVC in Clean Totaal

Nieuws   •   10 mei 2021

UVC in Clean totaal

UVC IN DE CLEAN TOTAAL. UVC WORDT TOT NU TOE MONDJESMAAT INGEZET IN DE ZIEKENHUIZEN. CLEAN TOTAAL GING OP ONDERZOEK UIT OM NA TE GAAN WAT HIER DE OORZAAK VAN IS.

UV-C biedt dus talloze mogelijkheden om virussen, bacteriën en schimmels terug te dringen.

In de strijd tegen bacteriën, virussen en schimmels wordt desinfectie ingezet. Dat kan chemisch, thermisch en met licht. Juist over deze laatste optie (UV-C desinfectie) is veel te doen. Lampenproducenten groeien als kool en wereldwijd ziet men de potentie. Nederland lijkt echter achter te blijven.

Nederland blijft achter met inzetten UVC Desinfectie

UV-C desinfectie wordt wereldwijd omarmd in de strijd tegen het SARS-CoV-2 virus. Het virus is namelijk eenvoudig te bestrijden met UV-C licht. Veel ziekenhuizen desinfecteren dagelijks tientallen ruimtes. Een uitstekend moment om de robot in te zetten is na een bezoek van een besmettelijke patiënt aan de spoedeisende hulp of na een opname. Sinds drie jaar worden deze robots succesvol ingezet in Nederland. Maar het zijn nog maar een paar ziekenhuizen die de stap gezet hebben en dat is op zijn minst opvallend te noemen.

Wilt u meer weten over UVC TECHNOLOGIE  ? Wij bieden educatieve presentaties en kunnen u bijpraten over de ontwikkelingen van UVC desinfectie.