UVC uitgelicht in het Financieel Dagblad

Nieuws   •   24 februari 2021

UVC-licht in de strijd tegen het coronavirus Financieel Dagblad

FANTASTISCH. AANDACHT DEZE WEEK VOOR UVC DESINFECTIE EN THOR UVC IN DE BIJLAGE VAN HET FINANCIEEL DAGBLAD IN HET MAGAZINE ANALYSE. UV-C LICHT IN DE STRIJD TEGEN HET CORONAVIRUS. WAAROM IS ER NOG ZOVEEL TERUGHOUDENDHEID VANUIT HET RIVM TERWIJL ZOVEEL KLINISCHE DATA LAAT ZIEN DAT UV-C LICHT WERKT.

Vandaag verscheen in de bijlage van het Financiële Dagblad (FD) het magazine Analyse. Deze editie staat in het teken van Ontwikkeling; met focus op Het Nieuwe Werken en Bedrijfsoptimalisatie

In dat kader heeft Analyse een artikel geschreven over UVC-licht in de strijd tegen het Coronavirus.  Wij zijn er trots op dat UVC-licht en de UVC robot steeds meer ruchtbaarheid krijgt.

Terughoudenheid omarmen UVC desinfectie

Het artikel is geschreven door journaliste Féline van der Linde. Zij gaat in op de opmars van UVC- desinfectie en ziet dat UVC in tal van markten succesvol wordt ingezet.

Zij vraagt zich af, en wij als leveranciers van UVC-oplossingen vragen ons dat allemaal af, waarom we in Nederland waaronder het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en toch zo terughoudend zijn met het omarmen van UVC Desinfectie. Er is tenslotte volop klinisch bewijs is dat UVC werkt. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, heeft UVC wel omarmt en in het handboek van de eveneens Amerikaanse Infectiepreventie Associatie, het APIC, staat UVC uitgebreid beschreven als innovatieve no-touch desinfectiemethodiek. Eind vorig jaar heeft zelfs de European Commission UVC omarmt.

Kijk hier naar het magazine, het artikel over UVC-licht in strijd tegen het Coronavirus vind je op pagina 26.

Analyse # 77 Ontwikkeling