Veel vraag naar anti-viruslamp

Nieuws   •   18 juni 2020

Veel vraag anti-viruslamp

VEEL VRAAG NAAR ANTI-VIRUSLAMP. HET EINDHOVENS DAGBLAD STELT VAST DAT DE UV-C LAMPEN, GEPRODUCEERD DOOR SIGNIFY VAN PHILIPS, ZEER EFFECTIEF ZIJN IN DE STRIJD TEGEN MICO-ORGANISMEN.

Er is veel vraag naar de UV-lampen van het Eindhovens lichtbedrijf Signify, Philips voormalige lichttak. Zij schroeven de productie fors op; de UV-C lampen die Signify produceert blijken het coronavirus effectief te kunnen bestrijden.

Naast ziekenhuizen nu kantoren, busbedrijven en sportscholen ook interesse

De lampen van Signify werden al gebruik om ziekenhuizen en ziekenhuis-apparatuur te desinfecteren maar sinds de coronacrisus boort Signify een heel andere klantenkring aan. Kantoren, busbedrijven en sportscholen zien steeds vaker heil bij het ontsmetten met UV-C licht. Het gaat hier nadrukkelijk om oppervlakten en materiaal en niet om mensen. UV-C licht is namelijk schadelijk voor de mens.

Leuk om te vermelden dat in dit artikel wordt gerefereerd naar het virusvrij maken van mondmasker in het Zaans Medisch Centrum. De UV-C robot die hiervoor wordt gebruikt is THOR UVC.

Er is veel wetenschappelijkonderzoek beschikbaar, o.a vanuit de Verenigde Staten, dat aantoont dat UV-C effectief is. Het voormalige Philips Licht bedrijf gebruikt de techniek naar eigen zeggen al 35 jaar.

Effectiviteit desinfectie met UV sterk afhankelijk van de gebruikte methode

Uit studies blijkt dat de effectiviteit sterk afhangt van de methode, het te desinfecteren materiaal en de omgevingsfacoren. Ook de plaatsing van de lichtbron is van groot belang. Signify zegt de technologie ook beschikbaar te stellen aan andere verlichtingsbedrijven.

THOR UVC is ook voor u direct beschikbaar. YOUVC desinfectie praat u graag bij over de juiste opstelling, dosis en techniek om effectief te zijn.

Bron:
Signify-vinding zeer effectief. Veel vraag naar anti-viruslamp
Eindhovens Dagblad, 17 juni 2020, Bart-Jan van Rooij