Ziekenhuis Amstelland bereidt zich voor op start reguliere zorg met THOR UVC

Nieuws.  •   8 mei 2020

Ziekenhuis Amstelland

AFGELOPEN WEEK OP 7 MEI IS THOR UVC SERVICE INGEZET ALS EINDDESINFECTIE VOOR HET GEHELE IC COMPLEX. 9 PATIENTENKAMERS, OPSLAGRUIMTES, INTENSIVISTENRUIMTE EN KANTOOR ZIJN BEHANDELD MET THOR UVC IN HET ZIEKENHUIS AMSTELLAND. DEZE RUIMTES ZIJN NU WEER VEILIG IN GEBRUIK GENOMEN DOOR PATIËNTEN EN MEDEWERKERS. ZIEKENHUIS AMSTELLAND IS STAPSGEWIJS DE REGULIERE ZORG DIE UITGESTELD WAS WEER AAN HET OPSTARTEN.

Ziekenhuis Amstelland gaat de zorg die is uitgesteld weer stapsgewijs opstarten. Dit doen zij op een veilige manier voor hun patiënten en medewerkers. De druk op het gebruik van IC-bedden door Corona patiënten was afgenomen. Dit betekende dat de bedden weer beschikbaar moesten komen de voor reguliere zorg. Deze IC-ruimtes zijn uiteraard besmet met het Coronavirus (COVID-19) en moesten volledig gedesinfecteerd worden zodat deze weer veilig in gebruik konden worden genomen.

THOR UVC in gebruik Ziekenhuis Amstelland

THOR UVC Robot ingezet voor de einddesinfectie van het gehele IC-complex

Op 7 mei heeft YOUVC Desinfectie Service de einddesinfectie mogen doen voor het gehele IC-complex. 9 IC-kamers, gangen, opslagruimtes, sluis en kantoorruimtes zijn volledig gedesinfecteerd. In deze ruimtes is ook alle aanwezige inventaris en schaarse disposable voorraad meegenomen. De ruimtes zijn vanaf 8 mei weer veilig in gebruik genomen.

THOR aan het werk op IC Ziekenhuis Amstelland

THOR UVC aan het werk op de IC-afdeling

Graag willen we het Ziekenhuis Amstelland en Hago Zorg bedanken voor hun vertrouwen in THOR UVC. Dank ook aan alle IC-medewerkers en specifiek Samantha en Marc voor hun gastvrijheid tijdens deze lange dag. En uiteraard afdeling Infectie Preventie van het Amstelland ziekenhuis onder leiding van Hanny Maarleveld. Zij zijn voortvarend geweest in het nemen van hun beslissingen en verantwoordelijkheden om de besmette ruimtes zo efficiënt en effectief mogelijk gebruiksklaar te maken voor de reguliere zorg. We wensen hen succes met de verdere voorbereidingen.

THOR UVC is ook voor u direct beschikbaar. Wij hebben een uitgebreid pallet aan services en financiële oplossingen waaronder huur of leasing.